Slackline is Slick

Descrierea Aventurii

Prin proiectul Slackline is Slick am creat și dezvoltat comunitatea de slackline din Iași, cu 10 workshop-uri și peste 1200 de persoane ce ne-au încercat chingile fie la StreetDelivery, Șotron, Festivalul Internațional al Educației, la Stup Hostel, Hangariada etc.

Am realizat o serie de video-uri tutoriale pentru începători: aici și am pornit un festival de slackline ce a ajuns la 3-a ediție în 2016. Primul festival a decurs așa:

Comunitatea de Slackline din Iași și-a întins chingile pe 26 octombrie 2014 în grădina Casei Pogor în cadrul unui eveniment la care au participat peste 60 de tineri curioși sau deja pasionați de echilibrul pe corzi. Evenimentul numit Ateliere și Demonstrații de Slackline face parte din proiectul Slackline is Slick! finanțat de Fundația Comunitară Iași prin fondul Transgor Logistic.

Timp de 4 ore, cei prezenți și-au putut antrena echilibrul pe 8 chingi diferite ca nivel de complexitate. În plus, au primit în dar inspirație din partea celor trei invitați: Andrei din Târgu Ocna, Ionuț din Câmpulung Moldovenesc și George din Timișoara. Aceștia au făcut demonstrații, au oferit sfaturi începătorilor și au fost protagoniștii a două clipuri: unul de promovare a zilei internaționale a slackline-ului și unul despre comunitatea pe care o reprezintă.

Atmosfera din cadrul atelierelor a fost completată nu doar de muzică bună, ceai cald și ciocolată românească ci și de veselia unui grup de 25 de tineri din Turcia, Italia, Grecia, Cehia și România veniți la Iași printr-un proiect internațional, un schimb de tineri finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+.

Clar este că perseverența tuturor a fost pusă la încercare, liniile se cuceresc până la capăt numai cu răbdare, multe încercări și stropi de adrenalină dată fie de distanța până la pământ, fie de privirile curioșilor aflați pe margine. Nici frigul nu a mai avut ce face și s-a lăsat bătut de razele soarelui cu dinți până spre finalul evenimentului, bucurându-i astfel pe cei care s-au relaxat și au dominat vibrațiile chingii.

 

Detalii

Perioada: august 2014 - august 2015